Bugun...
İslam dünyasına önemli mesajlar verdi.
Tarih: 05-08-2014 15:41:00 Güncelleme: 05-08-2014 16:03:00 + -


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasına ve Türkiye'deki müslümanlara önemli mesajlar verdi.

İslam dünyasına  önemli mesajlar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Son aylarda hem İslam dünyasında hem de ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlıklarımız içtenliğini kaybediyor" dedi. Görmez, Rize Müftülüğünce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi spor salonunda düzenlenenKutlu Doğum Haftası programında yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in 14 asır önce, Medine'de ayrılmış, parçalanmış bir medeniyeti yeniden birleştirdiğini söyledi.

 

Hazreti Muhammed'in en büyük mucizesinin, yeryüzünün en bereketsiz topraklarında, yeryüzünün en medeni toplumunu inşa etmek olduğunu ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Onun rahle-i tedrisinden geçen Hazreti Ömer, Hazreti Ebubekir, Hazreti Osman, Hazreti Ali ve sahabeden her biri daha sonra birer yıldız gibi bütün dünyayı aydınlatacaklar. Aslında bu neslin inşası, Medine'yi açık bir üniversiteye dönüştürüşü, Mescid-i Nebevi ve orada verdiği dersler ve o rahle-i tedristen geçen insanlar, o insanların kısa süre sonra İslam'ın rahmet mesajını götürmesi, Hazreti Peygamber'in en büyük mucizelerinden bir tanesidir."

Görmez, Hazreti Muhammed'in bütün hayatının incelendiğinde insanlığa verdiği en önemli mesajın samimiyet olduğunu kaydederek, "Onun kurduğu medeniyette iki yüzlülüğe yer yoktu. Onun kurduğu medeniyette aldatmaya yer yoktu, aldanmaya da yer yoktu. Onun kurduğu medeniyette insan onurluydu. Bütün bunları hatırlayalım ve ona salat ve selam getirelim" ifadelerini kullandı.

"SUNİ İMAJ VE REKLAMLARIN ARASINDAN GEÇİYORUZ"

İnsanların hayatlarında samimiyete çok büyük önem vermesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:

"Son aylarda hem İslam dünyasında hem de ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlıklarımız içtenliğini kaybediyor. Dünyamız yapaylaştı. Dünyamızda her şey hakikatin önüne geçti, hakikati perdelemeye başladı. Etrafa baktığımızda sokaklarda gezerken herkes Rizeliler gibi ağaçların, ormanların içerisinden yürümüyor. Reklam levhalarının arasından, ışıklı panoların arasından geçiyoruz. Sağımıza solumuza baktığımızda suni imaj ve reklamların arasından geçiyoruz. Onlar bizim hayatımıza sirayet etti. Hayatımızı yapaylık, sunilik, imaj, reklam, propaganda kapladı götürdü, onun için samimiyet diyoruz."

"Hatta hayatımızdaki bu yapaylığı, suniliği, gösteriyi ve gösterişi dini hayatımıza da aktardık" diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görsünler diye yapmaya başladık, duysunlar diye yapmaya başladık. Riya, gecenin karanlığında karıncanın ayak sesinden daha gizli bir şirk. Ta o zaman Resulü Ekrem bize bunu hatırlattı. Başkası görsün diye yaptığımız hayırlar... Bazı İslam dünyasından muhtelif yerlerde camilere halılar hediye ediliyor. Secde ettiğimiz yerde kralın ismi. Her şeyde bir sunilik. Oysa Resulü Ekrem ne demişti. 'Sağ elimizin verdiğini, sol elimiz bilmeyecek'. Hayırsever kavramı gündemimizden çıktı. Yerine sponsor girdi. O sponsorluk da bir reklama dönüştü. Bizi üzecek binlerce örnek vermek mümkün. Oysa bunlar bizim samimiyetimiz, ibadetlerimizdi. İyiliklerimiz başkasına beğendirmek için yapıldığında bütün anlamlarını kaybeder, hatta zarara dönüşür."

"ARAYACAĞIMIZ İLKE SAMİMİYET, İÇTENLİK VE GÖNÜLDEN DAVRANMAKTIR"

Görmez, her kötülüğün insanın kendi zindanı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zindanlardan kurtulmanın yolu iyilik yapmaktır ama sadece iyilik yapmak değil, o iyiliği sadece Allah için yapmak bizi zindanlardan kurtarır. Zindanlardan çıkışın yolu yapılan hayrı sadece Allah rızası için yapmaktır. Samimi hayır ancak insanı zindanlardan kurtaracak şeydir. Yüce Allah kendisi ile olan ilişkimizde ihlas ve samimiyet arıyor. Dostlarımızla, arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde de aynı şekilde samimi olmamız gerekiyor. 'Allah'ın katında en faziletliniz, Allah'ın kullarına karşı en samimi olanınızdır' buyuruyor. Bütün insanlar arasındaki münasebetlerde arayacağımız ilke samimiyet, içtenlik ve gönülden davranmaktır. İslam dünyasında çok büyük yaralar açıldı. Önce yüreklerde, sonra şehirlerde, başkentlerde kaybetmeye başladık. Tekrar 14 asır önce Efendimiz nasıl gelip yürekleri birleştirdiyse, aynı şekilde kutlu doğumu yüreklerimizi birleştirsin, kalplerimizi tamir etsin, samimiyetle birbirine kardeş olan bir topluluk olmayı hepimize nasip etsin."

Konuşmaların ardından Görmez ile Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, programa katılan vatandaşlara gül verdi.

Öte yandan, Görmez kürsüye çıktığı sırada Mustafa Cebir isimli bir vatandaş, "Görüşmek istiyorum, görüşmek istiyorum, alo" diye bağırmaya başlayınca güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı. Cebir, özel otomobille Rize Devlet Hastanesine götürülerek tedbir amaçlı muayeneden geçirildi.

Cebir, daha önce de ezan vakitleri ile ilgili Rize'de birçok programda eylem gerçekleştirmişti. Rize Müftülüğü yetkilileri, Cebir'in birçok kez müftülüğe gelerek tepkisini dile getirdiğini, pek çok programda benzer eylem gerçekleştirdiğini, Rize'de her kesim tarafından tanınan biri olduğunu kaydetti.

 




Bu haber 2631 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yayınlar HABERLERİ

ARAMA
HABER ARŞİVİ
FOTO GALERİ
  • Tarihi Mekke-Medine
    Tarihi Mekke-Medine
  • Umre Galeri
    Umre Galeri
  1. Tarihi Mekke-Medine
  2. Umre Galeri
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
    Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ
  • Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
    Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  • Hayat Hac ve Umre Turizmi
    Hayat Hac ve Umre Turizmi
  • Hac ve Umre'de Eşitlik
    Hac ve Umre'de Eşitlik
  • İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
    İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  • İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
    İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
  1. Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
  2. Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  3. Hayat Hac ve Umre Turizmi
  4. Hac ve Umre'de Eşitlik
  5. İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  6. İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
VİDEO GALERİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?

Reklam
Tavsiye
Arama Motorları
Diğer

NAMAZ VAKİTLERİ
HAVA DURUMU