Bugun...
Hacı adaylarına klimalı çadır müjdesi.
Tarih: 30-09-2016 10:02:00 + -


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Mekke’de açıkladı: Hacı adaylarımızın tamamı klimalı ve 3.5 metrelik yüksek tavanlı çadırda kalacak..

Hacı adaylarına klimalı çadır müjdesi.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde düzenlenen "Hac Bilgilendirme Toplantısı"nda, diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile  ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Yılmaz, "Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl bir ilke imza atıyor. Bu yıl bütün çadırlarımız klimalı olacak. Arafat'taki çadırlar, irşat çadırımız gibi 63 bin hacı adayının kalacağı çadırların tamamı klimalı ve 3.5 metre yüksekliğinde olacak. Güneş çarpması sonucu ölen oluyor. Bundan sonraki hac, yaz aylarına denk gelecek. Ölüm risklerini azaltmak için çadırlar artık klimalı olacaktır" dedi.

ŞEHİT YAKINI KONTENJANI
Eğitim ve irşada büyük önem verdiklerini söyleyen Yılmaz, bu yılki diğer önemli hizmeti de şöyle anlattı: "45 kontenjanımızı 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına ayırdık. 45 şehidimizin yakını cumartesi Mekke'de olacak. Umre seferlerimiz başlayınca 700 kadar şehidin yakınlarını umreye getirmiş olacağız." Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ise haccın evrensel çapta büyük bir olay olduğunu, dünya Müslümanlarının yılda bir defa toplandığı, ibadetin her unsurunu ihtiva ettiğini aktararak, "Safha safha Müslümanların birbiriyle irtibatını sağlayan, halkanın en genişini teşkil eden bir ibarettir. Ülkemizde bu organizasyon için en büyük gayreti sarf eden Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Diyanet'in organizasyonu hac ifasında belli bir standardı getirmiştir. Ben değişik vesilelerle hacla ilgili olan kişilerden Türk organizasyonunun en iyisi olduğunu duyduğumda bununla iftihar ediyorum. Her yıl kalite artıyor. Bizim eksikliklerle ilgili raporlarımız da dikkate alınıyor" diye konuştu.

15 TEMMUZ DUASI
Kabe-i Muazzama'ya akın eden hacı adayları 15 Temmuz darbegirişiminde şehit ve gazi olanlar için de dua etti. Bir hacı adayı "Şehitler için tavaf edeceğim" dedi..




Bu haber 3703 defa okunmuştur.

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hac HABERLERİ

ARAMA
HABER ARŞİVİ
FOTO GALERİ
  • Tarihi Mekke-Medine
    Tarihi Mekke-Medine
  • Umre Galeri
    Umre Galeri
  1. Tarihi Mekke-Medine
  2. Umre Galeri
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
    Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ
  • Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
    Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  • Hayat Hac ve Umre Turizmi
    Hayat Hac ve Umre Turizmi
  • Hac ve Umre'de Eşitlik
    Hac ve Umre'de Eşitlik
  • İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
    İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  • İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
    İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
  1. Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
  2. Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  3. Hayat Hac ve Umre Turizmi
  4. Hac ve Umre'de Eşitlik
  5. İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  6. İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
VİDEO GALERİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?

Reklam
Tavsiye
Arama Motorları
Diğer

NAMAZ VAKİTLERİ
HAVA DURUMU