Bugun...
STKlara yeni bir katılım
Tarih: 02-08-2014 16:55:00 Güncelleme: 02-08-2014 16:55:00 + -


İNTURSAB (İnanç Turizmi Seyahat Acentaları ve Gönüllüleri Birliği Derneği) kuruluşunu tamamlamıştır.

STKlara yeni bir katılım

DUYARLI STK’LARA YENİ BİR DOST KATILDI…

İNTURSAB (İnanç Turizmi Seyahat Acentaları Ve Gönüllüleri Birliği Derneği)

 

29.05.2006 tarihinde yedi kurucu üyenin öncülüğünde kurulan Dernek, İnanç Turizmi alanında faaliyet gösteren, Kültür turları, Hac ve Umre organizasyonları yapan acenta sahipleri, çalışanları ile dostlarını bir araya getirip güç birliği oluşturmayı hedefliyor.

Derneğin tasdik edilen tüzüğünün ikinci maddesinde kuruluş gayesi:

 “Bütün dinlerde yer alan ve turizmle doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi bulunan görevlerin yapıldığı yerlere yönelik broşür, kitap, film, belgesel ve geziler, inanç turizmini oluşturur. Dernek inanç turizmi alanında üretmek, bu camianın haklarını korumak, faaliyetlerini geliştirmek için projeler üretmek, ufuk açmak, mensuplarının bilgi ve görgüsünü artırmak.

Evrensel insan haklarının bir parçası olan, seyahat hakkı ve inanç hürriyeti, teşebbüs hürriyeti alanlarında faaliyet gösterir. Tarihi, kültürel, sosyal ve doğal çevrenin korunması yanında, manevi çevrenin korunup geliştirilmesi, tüketici haklarının korunması gibi alanlarda, ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla, hukuk içinde kalarak her türlü diyalog ve işbirliği imkânlarını araştırır ve uygular… ortak fon oluşturma, ortak çalışma, ortak birlik oluşturma, üyelik alanlarında her türlü projeye açıktır.”

Şeklinde ifade edilmektedir.

29.11.2006 tarihinde derneğin ilk genel kurul toplantısı yapılarak beş asil, beş yedek üyeden oluşan yönetim kurulu ile üç asil ve üç yedek üyeden oluşan denetleme kurulu oluşturuldu.

Halen derneğin yönetim kurulu başkanlığını A. Ziya İBRAHİMOĞLU yürütmektedir.

Dernek 1618 sayılı seyahat acentaları kanununda değişiklik yapılırken görüş ve düşüncelerini ilgililere ulaştırarak önemli katkılar sağladığı gibi, halen taslak halinde üzerinde çalışılan seyahat acentaları yönetmeliği ile ilgili görüş ve düşüncelerini de yazılı olarak ilgili bütün kurum ve yetkililere ulaştırarak takip etme gayretini sürdürüyor.

Bilindiği gibi 1618 sayılı kanundaki değişiklikler 13.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi de yenilenen kanuna paralel olarak yeni yönetmelik çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yürütülmektedir.

Hac ve umre organizesi yapan seyahat acentaları yeni yasa ile umutları tazelenmiş olarak yeni sezona başlıyorlar. Onların şimdiki beklentileri ise hac ve umre kriterlerinin hazırlanmakta olan yeni yönetmelikte, Rekabet Kurulu görüşleri doğrultusunda açık ve net bir şekilde yer almasıdır. 20.03.200




Bu haber 2433 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberler HABERLERİ